Ai uitat parola?

Prima pagina > Cum cumpăr o asigurare medicală de călătorie

Cum cumpăr online o asigurare medicală de călătorie?

Îţi oferim toate informaţiile pentru cumpărarea asigurării medicale de călătorie.
Dacă nu găseşti informaţiile dorite te rugăm să ne contactezi la 021 321 74 28 sau la email intrebari@asiguraridevacanta.ro

Preţul asigurării de călătorie

Preţul unei asigurări medicale de călătorie în străinătate este calculat automat de site-ul www.asiguraridevacanta.ro în funcţie de durata călătoriei (perioada asigurată) şi teritoriul acoperit prin asigurare şi poate varia în funcţie de acestea.
Vârsta asiguratului nu influenţează preţul asigurării, ci poate restrânge sau extinde planurile de asigurare oferite.
Pentru a afla cât costă o asigurare medicală de călătorie completează următoarele informaţii în prima pagină a site-ului www.asiguraridevacanta.ro:

 • începutul perioadei asigurate - data la care pleci în călătorie;
 • sfârşitul perioadei asigurate - data când te întorci în țară;
 • teritoriul asigurat - asigurarea este valabilă numai pe teritoriul specificat;
 • data naşterii asiguratului - pentru ajustarea planurilor de asigurare oferite în funcţie de vârsta asiguratului;

Sfat
Alege teritoriul asigurat în funcţie de tipul călătoriei tale (tranzit prin mai multe ţări până la destinaţia sau zbor direct cu avionul):

 • o singură ţară din Europa;
 • Europa - asigurarea este valabilă în toate țările din Europa, mai puțin România;
 • Schengen - asigurarea este valabilă în toate ţările din spaţiul Schengen;
 • Turcia - asigurarea este valabilă doar în Turcia inclusiv partea asiatică;
 • Turcia şi Europa - asigurarea este valabilă în Turcia şi în tot continentul european;
 • Toate ţările lumii exceptând SUA, Israel, Canada şi Africa de Sud;
 • Toate ţările lumii - asigurarea ta este valabilă oriunde în lume;

După ce ai completat corect toate informaţiile apasă pe butonul "Vreau acum asigurare". www.asiguraridevacanta.ro îţi va calcula planurile de asigurare şi preţurile lor şi ţi le va prezenta pentru ca tu să cumperi asigurarea potrivită pentru tine. Fiecare plan de asigurare calculat are inclusă şi extraopțiunea "Asigurare pentru bagaje" în valoare de 7.99 lei, foarte utilă mai ales atunci când călătorești cu multe bagaje. Poţi renunţa la asigurarea de bagaje prin debifarea ei, preţurile fiind recalculate automat.

Sfat

Asigurarea de bagaje este foarte utilă în cazul pierderii sau furtului bagajelor tale. Îţi recomandăm să o cumperi dacă dorești un plus de protecție pentru bagajele tale.

Îți recomandăm să citeşti condiţiile de asigurare specifice fiecărui plan de asigurare oferit, pe care le gaseşti la contractul de asigurare (în partea de jos a tabelului).

Demonstrație video pentru obținerea planurilor de asigurare

Demonstraţie video

Am aflat preţul asigurărilor. Cum cumpăr o asigurare?

După aflarea preţurilor alege planul de asigurare care se potriveşte cel mai bine nevoilor şi bugetului tău şi apasă pe butonul "Cumpără".
În pasul următor trebuie să ne dai mai multe detalii despre asigurat:

 • numele şi prenumele asiguratului - informaţie obligatorie pentru ca asigurarea să fie valabilă şi corect încheiată;
 • actul de identitate sau paşaportul asiguratului - informaţie obligatorie pentru ca asigurarea să fie valabilă şi corect încheiată;
 • domiciliul asiguratului - informaţie obligatorie pentru ca asigurarea să fie valabilă şi corect încheiată;
 • adresa de email pentru livrarea poliţelor - informaţie obligatorie pentru livrarea asigurărilor cumpărate;
 • telefon de contact - informaţie necesară pentru a te putea contacta. Te vom contacta doar în cazul eventualelor probleme cu plata electronică sau cu livrarea pe email a asigurărilor cumpărate. Nu te vom deranja cu telefoane sau SMS-uri nedorite.

După ce ai completat corect informaţiile asiguratului apasă pe butonul "Salvează datele și adaugă asigurarea în coș" pentru salvarea datelor asiguratului.
În pasul următor vei vedea asigurarea cumpărată şi vei putea să adaugi alte asigurări în coşul de cumpărături folosind butonul "Cumpără încă o asigurare".

Demonstrație video pentru completarea corectă a datelor asiguratului

Demonstraţie video

Vreau să cumpăr mai multe asigurări şi să plătesc o singură dată. Se poate?

Sigur că da. Poţi cumpăra oricâte (cel mult 100) asigurări doreşti făcând o singură plată la final. Pentru a adăuga o asigurare nouă în coş apasă pe butonul "Cumpără încâ o asigurare" din pasul 4. Vei fi redirecţionat către primul pas unde va trebui să introduci data de naştere a noului asigurat şi daca este cazul altă perioada şi teritoriu asigurat (acestea sunt precompletate cu datele primei asigurări) apoi vei alege planul de asigurare şi apoi vei putea să introduci datele noului asigurat (adresa de email şi numărul de telefon sunt deja precompletate cu datele primului asigurat; dacă doreşti le poţi modifica).

Demonstrație video pentru cumpărarea mai multor asigurări

Demonstraţie video

Am coşul plin de asigurări. Cum finalizez comanda?

Pentru finalizarea şi plata comenzii trebuie să bifezi "Am citit şi acceptat condiţiile de asigurare pentru asigurările cumpărate" şi apoi poți să alegi metoda de plată:

 • plata cu cardul în condiții de maximă siguranță;
 • plata prin transfer bancar, disponibil numai dacă perioada asigurată începe peste cel puţin 8 zile de la data cumpărării;

Info

Asigurările sunt scutite de plata TVA. Asta înseamnă că preţul afişat pe site este preţul final pe care îl vei plăti!

PLATA ONLINE ÎN CONDIŢII DE SECURITATE TOTALĂ

Pentru plata online vei fi redirecţionat către pagina securizată a PayU România, unde poţi plăti asigurările cumpărate folosind orice card de credit sau debit emis de VISA sau MasterCard. Va trebui să introduci numărul cardului, numele tău exact cum apare pe card, luna şi anul expirarii şi codul CVV/CVV2 - scris pe spatele cardului, ultimele 3 cifre din dreptul locului de semnătură.

Important

Suntem înrolaţi în cel mai nou standard de securitate - 3D Secure.

Procesarea plăţii se face în mod exclusiv pe serverele PayU; asiguraridevacanta.ro nu solicită şi nu stochează nici o informaţie referitoare la cardul tău.
Tranzacţiile se fac în lei la cursul băncii tale, indiferent de valuta pe care o ai în cont. Comisionul pentru tranzacţiile online este 0 lei.

PLATA OFFLINE PRIN TRANSFER BANCAR

Este disponibilă dacă perioada asigurată începe peste cel puţin 8 zile de la data cumpărării. Vei primi pe email o înştiinţare de plată cu toate informaţiile necesare efectuării plăţii. Poți face plata la orice sucursală BRD sau prin internet banking.
Dacă alegi varianta de plată prin transfer bancar vei primi asigurările cumpărate imediat ce avem confirmarea plăţii de la bancă. Te rugăm să iei în calcul perioada de proesare a transferurilor bancare (1 - 2 zile lucrătoare sau 5-6 zile lucrătoare pentru transferurile bancare din străinătate).

Demonstrație video pentru plata asigurărilor cumpărate

Demonstraţie video

Am plătit. Cum primesc asigurările?

După confirmarea plăţii, îţi vom trimite pe adresa de email indicată de tine toate informaţiile necesare pentru descărcarea asigurărilor cumpărate. Vei putea descărca asigurările oricînd și de oriunde ai acces la internet. Dacă ai un telefon smartphone scanează codul de bare special QR primit în email şi vei primi asigurările şi pe telefon. În acest fel nu este nevoie să le mai tipăreşti, dacă vei avea telefonul cu tine în călătorie.
Asigurările emise de www.asiguraridevacanta.ro sunt documente electronice cu valoare de original, valabile fără semnătură şi ştampilă. Pentru citirea şi tipărirea asigurărilor electronice emise de www.asiguraridevacanta.ro ai nevoie de programul Adobe Acrobat Reader sau orice alt program pentru vizualizarea fişielor de tip PDF. Livrarea politei de asigurare va fi întotdeauna gratuită deci nu vei plăti niciodată comisionae ascunse sau alte taxe.

asiguraridevacanta.ro este cel mai simplu şi rapid mod de a-ţi asigura vacanţa

Ai nevoie de o asigurare de vacanţă de fiecare dată când pleci din ţară.