Ai uitat parola?

Prima pagina > Intrebări frecvente

Întrebări frecvente - www.asiguraridevacanta.ro

Încercăm să răspundem la cele mai frecvente întrebări legate de asigurarea medicală de călătorie.

Dacă nu găseşti răspunsurile dorite sună-ne la 021 321 7428 sau dă-ne un e-mail la intrebari@asiguraridevacanta.ro

Cât costă o asigurare?

Preţul unei asigurări medicale de călătorie în străinătate este calculat automat de www.asiguraridevacanta.ro în funcţie de durata călătoriei şi teritoriul acoperit prin asigurare. Vârsta asiguratului nu influenţează preţul asigurării, ci poate restrânge sau extinde planurile de asigurare oferite. Pentru a afla cât costă o asigurare medicală de călătorie în străinătate te rugăm să introduci perioada şi teritoriul asigurat în prima pagină a site-ului www.asiguraridevacanta.ro. Asigurările nu sunt purtătoare de TVA; preţul afişat este preţul final.

Cine se poate asigura?

Prin asigurările medicale de călătorie pot fi asigurați toţi cetăţenii români și cetățenii străini care au rezidenţă în România şi vârsta cuprinsă între 5 zile şi 90 ani la data începerii perioadei asigurate.

Cum cumpăr o asigurare?

Poţi cumpăra o asigurare medicală de călătorie de pe www.asiguraridevacanta.ro folosind orice card de credit sau debit emis de Visa sau MasterCard. Dacă începutul perioadei asigurate este mai mare cu cel puţin 8 zile decât data la care cumperi asigurarea, poţi face plata şi prin transfer bancar.

Cât de sigură este plata electronică?

www.asiguraridevacanta.ro foloseşte servicii securizate de tranzacţionare online prin conexiune criptată SSL oferite de PayU România. Nu solicităm, nu avem acces, nu colectăm şi nu stocăm în nici un fel datele despre cardul sau contul tău, ci pur şi simplu primim acceptarea sau respingerea tranzacţiei din partea procesatorului. Îmediat ce tranzancţia este acceptată de către procesator vei primi pe email asigurările cumpărate.

Cum funcţionează asigurarea de călătorie?

Asigurările medicale de călătorie în străinătate cumpărate de pe www.asiguraridevacanta.ro intră în vigoare la data începerii perioadei asigurate în momentul părăsirii teritoriului României şi se termină la ora 23:59 a ultimei zile din perioada asigurată, în momentul reintrării pe teritoriul Romaniei. În cazul întreruperii călătoriei în străinătate, perioada rămasă "neconsumată" nu poate fi reportată sau restituită.
Asigurarea este valabilă numai pe teritoriul asigurat, astfel:

  • o singură ţară din Europa;
  • Europa - asigurarea acoperă toate țările din Europa, exceptând România ;
  • Turcia - asigurarea este valabilă în Turcia inclusiv partea asiatică;
  • Turcia şi Europa - asigurarea este valabilă în Turcia şi în tot continentul european;
  • Toate ţările lumii exceptând SUA, Israel, Canada şi Africa de Sud;
  • Toate ţările lumii - asigurarea ta este valabilă oriunde în lume;

Asigurarea nu este valabilă pe teritoriul României. În cazul cetăţenilor străini cu rezidență în România, asigurarea nu este valabilă nici pe teritoriul ţărilor unde aceștia au cetățenie.
Asigurare nu este valabilă în cazul evenimentelor generate în urma acţiunilor de terorism, conflictelor armate, grevelor, loviturilor de stat, demonstraţiilor, revolte, revoluţiilor sau razboaielor civile. Te rugăm să consulţi pagina de alerte de călătorie în străinătate și alte surse de informare despre locul unde vei călători. În cazul în care ai dubii legate de zona în care călătoreşti, te rugam să ne contactezi pentru a te lămuri.

Cum pot să extind perioada asigurată?

Perioada asigurată poate fi extinsă prin cumpărarea unei noi asigurări, în continuarea perioadei asigurate precedente. Te rugăm să ţii cont de faptul că asigurările pot fi cumpărate din străinătate de pe www.asiguraridevacanta.ro numai dacă începutul perioadei asigurate este mai mare cu cel puţin 8 zile decât data curentă.

Sunt asigurate afecţiunile cronice?

Bolile cronice sunt considerate afecţiuni preexistente călătoriei. Asigurarea medicală de călătorie nu acoperă afecţiunile preexistente şi nici urmările lor. Te sfătuim să cumperi totuși o asigurare medicală de călătorie pentru accidentele sau evenimentele care pot avea loc în timpul călătoriei, fără legătură cu afecţiunile preexistente.

Sunt asigurate sporturile extreme?

Sporturile extreme sunt asigurate doar prin planul de asigurare Adventure.
Vezi sporturile extreme asigurate. Pentru sporturile de iarnă am creat planuri de asigurare speciale, disponibile pe www.asigurarideski.ro

Sunt asigurate accidentele de muncă?

Dacă în perioada asigurată vei lucra în străinătate te rugăm să alegi planul de asigurare Work, care acoperă şi eventualele accidente de muncă.

Pot să cumpăr o asigurare dacă am plecat deja?

Da, poţi să cumperi o asigurare medicală de călătorie de pe www.asiguraridevacanta.ro dacă deja te afli în străinătate, dar te rugăm sa ţii cont de faptul că perioada asigurată va începe peste cel puţin 8 zile de la data curentă.

Asigurările sunt cu intrări multiple?

Asigurările medicale de călătorie în străinătate cumparate de pe asiguraridevacanta.ro sunt valabile pe toată durata perioadei asigurate aleasă de tine. Dacă în timpul perioadei asigurate te întorci în România țară și apoi îți reiei călătoria, asigurarea ta rămâne valabilă până la terminarea perioadei asigurate.

Ce fac dacă se întâmplă un eveniment asigurat?

În cazul producerii unui eveniment asigurat este bine să contactezi imediat Centrala de Daune (program non-stop) la numărul de telefon afişat pe poliţa de asigurare, pentru a beneficia de asistenţă telefonică de urgenţă. Dacă situaţia în care te afli nu-ţi permite contactarea centralei de daune, te rugăm să ne contactezi imediat ce acest lucru devine posibil.

Cu ce asigurător lucrează www.asiguraridevacanta.ro?

Site-ul www.asiguraridevacanta.ro este divizia online a SC German Romanian Assurance SA, societate de asigurare româno-germană înfiinţată în anul 1995.
Societatea este specializată în asigurări medicale pentru călătorii în străinătate şi asigurări specifice activităţii de turism cu o prezenţă neîntreruptă în piaţa asigurărilor din Romania din anul 1995.
Societatea este autorizată de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor cu autorizaţia: RA-016/04.10.2003. SC German Romanian Assurance SA este operator de date cu caracter personal, înregistrată la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sub numărul 5213.

Dacă totuși nu găseşti răspunsurile dorite, sună-ne la 021.321.74.28 sau dă-ne un e-mail la intrebari@asiguraridevacanta.ro. Un specialist Asigurari de Vacanta îţi va răspunde în cel mai scurt timp.

asiguraridevacanta.ro este cel mai simplu şi rapid mod de a-ţi asigura vacanţa

Ai nevoie de o asigurare de vacanţă de fiecare dată când pleci din ţară.