Ai uitat parola?

Prima pagina > Alerte de călătorie

Călătoreşte în siguranţă - alerte de călătorie

Informaţii esenţiale pentru siguranţa ta in timpul călătoriei

Călătorește în siguranță! Informează-te din timp despre destinațiile în care urmează să călătorești.

Nu calatoriti in Siria!

24-09-2012

Ministerul de Externe al României a emis o avertizare de interzicere a oricăror deplasări în republica Arabă Siriana.


Zona este în haos total şi este posibil să nu puteţi beneficia de serviciile de asistenţă în caz de urgenţă. Riscul de a fi rănit sau chiar ucis în Siria este foarte mare. Întrucăt spaţiul aerian sirian este închis, singura posibilitate de părăsire a zonei este cea terestră cu mari riscuri pentru siguranta dumneavoastra!


Cetățenii români care ignoră avertismentele MAE și se deplasează în zone de risc, sunt atenționați că o fac pe propria răspundere și vor suporta consecințele unor astfel de călătorii, având în vedere că, de la caz la caz, pot interveni limitări privind posibilitățile de intervenție ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare de carieră în situații de urgență.

Ce trebuie sa faceti daca inca sunteti in Siria:

Cetățenii români prezenți pe teritoriul Siriei sunt sfătuiți să contacteze Ambasada României la Damasc (prin telefon, fax sau internet), pentru a-și înregistra prezența și transmite propriile coordonate, precum și pe cele ale rudelor lor, astfel încât, în eventualitatea unei situații de urgență, să poată beneficia, la cerere, de asistența statului român.

În cadrul Departamentului Consular funcționează o linie telefonică 40.21.319.21.37 la care cetățenii români afectați de actuala situație din Siria pot suna 24 din 24, pentru asistență și informații consulare. De asemenea, Departamentul Consular răspunde solicitărilor de informații transmise prin Internet, la adresa de mail: drco@mae.ro


Ambasada României în Republica Arabă Siriană

Adresa: 8, Rue Ibrahim Hanano, P.O. Box 4454, Damascus

Telefon: 00-963-11-332.75.72; 00-963-11-332.75.70

Mobil: 00-963-932.809.768

Fax: 00-963-11-332.75.71

E-mail: damascamb@gmail.com


Secția consulară:

Telefon: 00-963-11-334.895.21; 00-963-11-334.895.20

Fax: 00-963-11-332.75.71

E-mail:consulara@gmail.com


Recomandari

 • Evitati zonele aglomerate în care se desfășoară mitinguri, manifestații publice;
 • Nu folositi aparatură fotografică sau video în aceste zone sau în apropierea instituțiilor publice;
 • Urmariti mass-media locală pentru a afla care sunt zonele în care se desfășoară acțiuni de protest pentru a le putea evita;
 • Evitati circulația pe timp de noapte, indiferent de zonă;
 • Respecati cu strictețe anunțurile și recomandările autorităților locale cu privire la limitările de circulație;
 • Pastrati în locuri sigure documentele și valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărțile de credit și nu le expuneti în mod vizibil în autoturisme sau asupra dumneavoastra.
 • Informati imediat misiunea diplomatica cu statutul/situatia lor in orice moment dificil

Atentie! Pentru ca in zona se desfasoara confruntari violente si exista o recomandare emisa de guvernul roman de ne-intrare in Siria, asigurarea medicala de calatorie nu va acopera riscurile la care va expuneti.

Va rugam sa nu calatoriti in Siria!


Avertizare MAE

Israel

21-11-2012

Pericol de incidente armate


În urma escaladării situației de conflict la granița cu Fâșia Gaza este recomandat să evitați călătoriile în zonele din sudul Israelului pe o rază de 40 Km., unde oricînd pot reîncepe atacurile cu rachete.

Vă recomandăm să va informați din timp asupra situației de securitate din Israel, înainte de a pleca în călătorie.


Contactarea autorităţilor române


Cetăţenii români care se deplasează în Israel sau se află deja pe teritoriul acestui stat, sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României la Tel Aviv şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel propriile coordonatele pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.


Comunicat MAE

Atentie la calatoriile in tarile musulmane

24-09-2012

Protestele generate de filmul american despre profetul Mahomed au luat amploare in tarile musulmane, degenerand in violente de strada in unele tari precum Libia, Yemen, Egipt, Liban, Tunisia

Violentele au escaladat si au fost raportate raniri si crime in aceste tari


Este indicat sa evitati calatoriile in zonele predominant musulmane. Daca totusi veti calatori in aceste zone va rugam sa aveti in vedere faptul ca defaimarea sau luarea in deradere a imaginii profetului este strict interzisa si foarte probabil veti suferi consecinte extreme daca le proferati, intrucat masele de protestatari nu asculta de logica.


Recomandari importante

 • Nu intrati in zonele in care se afla proteste sau demonstratii;
 • Anuntati imediat ce intrati pe teritoriul tarii ambasada sau serviciile consulare ale Romaniei;
 • Urmariti mass-media locala pentru noutati legate de zonele in care se desfasoara proteste si evitati acele zone;
 • Daca intalniti demonstratii in drumul dumneavoastra evitati orice manifestare agresiva si incercati sa va indepartati;
 • Evitati orice zone unde intervin fortele de ordine;

  Daca sunteti prins intr-o manifestatie violenta

 • Nu va amestecati in multime ci incercati sa stati cat mai spre marginea ei;
 • Cu prima ocazie separati-va de multime indeparatandu-va cu calm, fara sa alergati;
 • Daca sunteti arestati de catre fortele de ordine nu va impotriviti - mergeti la sectiile de politie si incercati sa contactati serviciile consulare sau ambasada Romaniei pentru suport;
 • Daca sunteti prins in multime incercati sa va creati un spatiu vital folosindu-va de maini - feriti-va de geamurile magazinelor si ramaneti in picioare inaintand cu multimea;
 • Daca ati cazut la pamant incercati sa va rostogoliti catre un perete si acoperiti-va capul cu mainile pana ce trece multimea;
 • Daca se deschide focul asupra manifestantilor aruncati-va la pamant si acoperiti-va capul si gatul cu mainile si incercati sa va lipiti de pamant;
 • Orice s-ar intampla pastrati-va calmul si incercati sa va izolati de multime, fara sa atrageti atentia asupra dumneavoastra - nu fugiti si nu strigati.

  Daca sunteti ranit intr-un eveniment va rugam sa anuntati imediat centrala de apel non-stop Gerroma pentru a va putea oferi sprijin. De asemenea anuntati imediat serviciile consulare ale Romaniei din zona si mergeti la un spital pentru a primi asistenta medicala.


  WorldNomads Travel Alerts
 • Greva generala in Grecia

  18-10-2012
  Grecia va fi afectata joi, 18 octombrie 2012 de a patra greva generala a sindicatelor. Serviciile publice si transporturile vor fi puternic perturbate, circulatia trenurilor si feriboturilor fiind intrerupta, iar zborurile fiind anulate, conform Mediafax. Este bine sa luati in calcul faptul ca la Atena, circulaţia metroului va fi oprită până la ora 06.00 GMT (09.00 ora României), iar taxiurile nu vor circula toată ziua. De asemenea s-au anuntat manifestatii de protest in Atena si Salonic. Va recomandam sa va interesati din media locala despre locul exact al manifestatiilor si sa evitati zonele respective intrucat aceste manifestatii pot degenera usor in violente.
  Stire Mediafax

  Turcia

  18-10-2012
  Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite orice deplasări în zonele de frontieră dintre Turcia și Siria, întrucât au fost înregistrate mai multe incidente armate grave, inclusiv tiruri de artilerie grea asupra unor localități de frontieră turce. Cetăţenii români sunt avertizaţi că există riscul ca anumite căi de comunicaţie sau puncte de trecere a frontierei să fie temporar închise, iar zonele respective să fie supuse unor restricții neprevăzute, de natură militară. Cetăţenii români prezenţi pe teritoriul Turciei, în zona frontierei dintre Turcia și Siria, sunt sfătuiți să contacteze Ambasada României la Ankara pentru a-şi înregistra prezenţa şi a transmite propriile coordonate, precum şi pe cele ale rudelor lor. Acestea sunt necesare în eventualitatea unei situaţii de urgenţă, pentru a asigura celor interesati, la cerere, asistenţă consulară. Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc, sunt atenţionaţi că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor eventuale incidente, având în vedere posibilităţile limitate de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de carieră în situaţii de urgenţă, de la caz la caz.

  Recomandări generale:

  • Să evite zonele aglomerate în care se desfăşoară mitinguri, manifestaţii publice;
  • Să evite circulaţia pe timp de noapte, indiferent de zonă;
  • Să respecte cu stricteţe anunţurile şi recomandările autorităţilor locale cu privire la limitările de circulaţie;
  • Să informeze misiunea diplomatică în legătură cu statutul/situația lor în orice moment dificil.

  Alerta Ministerul Afacerilor Externe

  Alerte de călătorie

  asiguraridevacanta.ro este cel mai simplu şi rapid mod de a-ţi asigura vacanţa

  Ai nevoie de o asigurare de vacanţă de fiecare dată când pleci din ţară.