Ai uitat parola?

Prima pagina > Termeni şi condiţii

Termeni şi condiţii generale de utilizare www.asiguraridevacanta.ro

Citeşte cu atenţie termenii şi condiţiile de utilizare a site-ului www.asiguraridevacanta.ro

Informaţii despre societatea de asigurare (Asigurător)

GERMAN ROMANIAN ASSURANCE S.A. - Gerroma® este societate de asigurare româno-germană cu capital integral privat, cu sediul în Bucureşti, Str. Emil Gârleanu nr. 11, Bl. A8, Sc. 2, Et. 5, Ap. 49 - Sector 3, Inregistrată la Registrul Comerţului sub numărul: J40/7054/1995, Codul de Identificare Fiscală: 7804274, având capital social subscris şi varsat: 10.000.000 lei, autorizată de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor sub nr. RA-016/04.10.2003, înregistrată ca operator de date cu caracter personal sub numărul 5213.
Experienţa de peste 29 ani îi permite reorientarea către nevoile specifice ale pieţei actuale şi implicarea în strategia de revitalizare a produselor de asigurare.

Informaţii privind contractul de asigurare

Informații referitoare la contractul de asigurare, definirea termenilor, drepturilor și obligațiilor siguratului și asigurătorului sunt prezentate în condițiile de asigurare aferente fiecărui produs de asigurare comercializat pe site-ul www.asiguraridevacanta.ro:

Cum comand?

Asigurările de călătorie în străinătate comercializate prin intermediul www.asiguraridevacanta.ro sunt disponibile numai cetăţenilor români sau rezidenţilor în România.
Pentru a comanda o asigurare trebuie să introduci perioada asigurată, teritoriul asigurat şi data naşterii. www.asiguraridevacanta.ro îţi va afişa asigurările disponibile şi preţurile lor. Trebuie să alegi planul de asigurare care se potriveşte nevoilor tale de călătorie şi apoi să introduci datele necesare pentru emiterea poliţei.

Vezi procesul de comanda explicat în detaliu

Cum plătesc?

Ai la dispoziţie două metode de plată:

PLATA ONLINE CU CARD BANCAR, prin PayU

www.asiguraridevacanta.ro foloseşte serviciile de tranzacţionare online oferite de PayU. Toate tranzacţiile online sunt efectuate în mediu securizat SSL. Sistemul nostru de plăţi este înrolat în 3D Secure, cel mai avansat sistem de securitate pentru plăţile online.

Procesarea datelor se face în mod exclusiv pe serverele PayU. www.asiguraridevacanta.ro nu solicită şi nu stochează niciun fel de detalii referitoare la cardul tău.
Indiferent de valuta pe care o ai un cont, tranzacţiile se fac în lei la cursul băncii tale.

Comisionul pentru plata online cu cardul este 0 lei.

Poţi plăti cu orice tip de card emis sub sigla VISA sau MASTERCARD.

Pentru a evita orice problemă la plata cu cardul bancar, te sfătuim să verifici dacă ai cardul activat pentru tranzacţiile pe internet.
De regulă trebuie să suni la numărul de telefon de pe spatele cardului şi să urmezi instrucţiunile băncii emitente.
Poţi verifica dacă tipul cardului tău este acceptat la plăţile pe internet folosind lista PayU de carduri bancare româneşti.


PLATA OFFLINE PRIN TRANSFER BANCAR

Plata offline prin transfer bancar este disponibilă pentru poliţele a căror perioadă de asigurare începe peste cel puţin 7 zile de la data solicitării.

Vei primi pe e-mail o înştiinţare de plată cu toate informaţiile necesare efectuării plăţii.

Dacă alegi varianta de plată cu transfer bancar trebuie să ştii că vei primi asigurarea imediat ce avem confirmarea plăţii de la bancă.

Vezi procesul de comanda explicat în detaliu

Livrarea poliţei

După efectuarea plăţii vei primi pe adresa de e-mail indicată un link pentru descărcarea asigurărilor cumpărate.

Denunțarea unilaterală a contractului de asigurare

Contractul de asigurare poate fi denunţat în baza unei cereri scrise a Asiguratului/Contractantului, cu minim 24 de ore înaintea începerii Perioadei asigurate. Excepție fac polițele de asigurare de călătorie și/sau bagaje cu perioada asigurată mai mică de o lună calendaristică, conform art. 11 alin. 2 lit. a din Ordonanţa nr. 85 din 2004 privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţă privind serviciile financiare, republicată cu modificările și completările ulterioare.

Denunţarea, indiferent de motivul ei, duce la rambursarea de către Asigurător Asiguratului / Contractantului a Primei de asigurare mai puţin 10% din valoarea ei reprezentând cheltuieli efectuate de Asigurător în legătură cu emiterea Poliţei de Asigurare.

Modificarea contractului de asigurare

Orice neconcordanţă existentă între opţiunile şi datele Asiguratului din Chestionarul electronic şi cele înscrise în Poliţa de asigurare se anunţă de către Asigurat/Contractant printr-o adresă scrisă, trimisă către Asigurător, în termen de maxim 2 zile lucrătoare de la data emiterii Poliţei de asigurare. Ulterior expirării acestui termen Poliţa de asigurare se consideră valabil încheiată.

Confidenţialitatea datelor personale

GERMAN ROMANIAN ASSURANCE S.A. - Gerroma® în calitate de autor/proprietar/administrator al website-ului www.asiguraridevacanta.ro respectă caracterul privat şi securitatea informaţiei furnizate atunci când utilizezi acest website, inclusiv a datelor cu caracter personal.

Vizitarea şi utilizarea acestui site se supune termenilor şi condiţiilor de utilizare şi politicii de confidenţialitate și implică acceptul tău cu privire la acestea.
GERMAN ROMANIAN ASSURANCE S.A. - Gerroma® îşi rezervă dreptul de a schimba şi de a actualiza în orice moment conţinutul website-ului www.asiguraridevacanta.ro precum şi politica de confidenţialitate şi termenii şi condiţiile de utilizare, fără nici un fel de notificare prealabilă.

Colectarea și prelucrarea datelor cu caracter personal

GERMAN ROMANIAN ASSURANCE S.A. - Gerroma® colectează date cu caracter personal numai cu acordul tău prin furnizarea acestora în mod voluntar. Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către GERMAN ROMANIAN ASSURANCE S.A. - Gerroma® şi vor fi comunicate numai partenerilor contractuali ai GERMAN ROMANIAN ASSURANCE S.A. - Gerroma®

Prin intermediul site-ului www.asiguraridevacanta.ro sunt colectate următoarele date cu caracter personal:

 • Numele şi prenumele asiguratului - informaţie necesară emiterii poliţei de asigurare;
 • Data naşterii asiguratului - informaţie necesară emiterii poliţei de asigurare;
 • Seria şi numărul actului de identitate sau al paşaportului asiguratului - informaţie necesară emiterii poliţei de asigurare şi procesării plăţii online de către PayU ;
 • Domiciliul (adresa) asiguratului - informaţie necesară emiterii poliţei de asigurare;
 • Adresa de email - informaţie necesară livrării poliţei de asigurare;
 • Numărul de telefon - informaţie necesară strict pentru rezolvarea eventualelor probleme apărute în procesul de emitere şi plată a poliţei de asigurare;
 • Adresa IP de la care site-ul este vizitat - informaţie folosită pentru emiterea poliţei de asigurare;


GERMAN ROMANIAN ASSURANCE S.A. - Gerroma® foloseşte pe site-ul asiguraridevacanta.ro sisteme de analiză a traficului precum Google Analytics ce colectează informaţii despre paginile accesate în interiorul site-ului inclusiv următoarele informaţii cu caracter tehnic: adresa IP de la care site-ul este vizitat, sitemul de operare folosit, tipul browser-ului, tipul de dispozitiv utilizat pentru vizitarea site-ului. De asemenea asiguraridevacanta.ro foloseşte module cookies pentru stocarea temporară a unor informaţii anonimizate fără legatură cu datele cu caracter personal în vederea îmbunătăţirea funcţionlităţii sistemului de comercializare online a asigurărilor.


GERMAN ROMANIAN ASSURANCE S.A. - Gerroma® nu solicită, nu colectează şi nu stochează date cu privire la tranzacţiile online (numărul cardului, data de expirare a cardului, numele persoanei înscris pe card, codul de securitate CVV/CVV2 sau alte informaţii legate de plata online). Toate tranzacţiile online sunt procesate de către PayU în mediu securizat.

Datele cu caracter personal colectate sunt folosite în următoarele scopuri:

 • pentru a vă livra produsele de asigurare comandate de pe website-ul www.asiguraridevacanta.ro
 • pentru a comunica cu dumneavoastră în privinţa produselor de asigurări cumpărate.
 • pentru a vă asigura accesul la secţiuni cu acces limitat ale site-ului.
 • pentru a publica lista caştigătorilor promoţiilor iniţiate de GERMAN ROMANIAN ASSURANCE S.A. - Gerroma®
 • pentru analize statistice şi de marketing


Tuturor persoanelor care achiziţionează produse de asigurare de pe www.asiguraridevacanta.ro le sunt garantate drepturile prevăzute de legea 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestora. Astfel ai dreptul de acces la datele cu caracter personal furnizate, dreptul de intervenţie asupra datelor şi dreptul de opoziţie, aşa cum acestea sunt reglementate de dispoziţiile art. 13, 14 respectiv 15 din Legea 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date. Îţi poţi exercita drepturile prevăzute în legea 677/2001 depunând la GERMAN ROMANIAN ASSURANCE S.A. - Gerroma® o cerere în formă scrisă, datată şi semnată.
GERMAN ROMANIAN ASSURANCE S.A. - Gerroma® nu vinde, schimba sau închiriază date cu caracter personal către terţi.

Limite de responsabilitate

GERMAN ROMANIAN ASSURANCE S.A. - Gerroma® nu îşi asumă responsabilitatea pentru orice pierdere sau daună, incluzând dar nelimitându-se la daunele directe sau indirecte apărute din utilizarea sau vizitarea site-ului www.asiguraridevacanta.ro.

GERMAN ROMANIAN ASSURANCE S.A. - Gerroma® face toate eforturile pentru a întreţine şi menţine online site-ul www.asiguraridevacanta.ro şi nu va putea fi facută responsabilă dacă site-ul www.asiguraridevacanta.ro este indisponibil online, din orice motive.

Drepturi de proprietate intelectuală

Toate mărcile, logo-urile, textele, imaginile şi aplicaţiile software utilizate pe acest site sunt proprietatea GERMAN ROMANIAN ASSURANCE S.A. - Gerroma® şi sunt protejate de legile privind drepturile de proprietate intelectuală. Google Analytics este marcă înregistrată de Google Inc. Este interzisă reproducerea parţială sau totală a conţinutului, designului său a componentelor sale fără acordul scris al GERMAN ROMANIAN ASSURANCE S.A. - Gerroma®

asigurari de vacanta® este marca înregistrare a GERMAN ROMANIAN ASSURANCE S.A. - Gerroma® (nr. 115156 - OSIM)

Gerroma® este marcă înregistrată a GERMAN ROMANIAN ASSURANCE S.A. - Gerroma® (nr. 104507 - OSIM)

SMARTinsurance® este marcă înregistrată a GERMAN ROMANIAN ASSURANCE S.A. - Gerroma® (nr. 104506 OSIM)

Pentru raportarea problemelor legate de drepturile de proprietate intelectuală, folosiţi adresa dpi[at]asiguraridevacanta.ro.

Utilizarea acestui site presupune citirea şi acceptarea termenilor şi condiţiilor de utilizare a site-ului şi a politicii de confidenţialitate. Prin plata poliţei de asigurare emisă prin intermediul site-ului www.asiguraridevacanta.ro, Asiguratul/Contractantul declară că a luat la cunoştinţă de informaţiile prevăzute de legislaţia în vigoare privind incheierea contractelor de asigurare, precum şi de conţinutul condiţiilor de asigurare prezentate înainte de emiterea poliţei de asigurare.


asiguraridevacanta.ro este cel mai simplu şi rapid mod de a-ţi asigura vacanţa

Ai nevoie de o asigurare de vacanţă de fiecare dată când pleci din ţară.